"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 
Bilde: Statoil ASA
Bilde: Statoil ASA

Sverdrup kontrakt til Kvaerner

Statoil tildeler Kværner og amerikanske KBR en kontrakt verdt 6,7 milliarder.

Avtalen omfatter ingeniørarbeid, innkjøp og bygging av dekket til utstyr- og boligplattformen på Johan Sverdrup feltet. Kværner har vunnet kontrakten sammen med KBR, et amerikansk ingeniør- og konstruksjonsselskap, som skal utføre prosjektering og innkjøp. Utstyrsmodulen skal bygges av underleverandører i Polen og ferdigstilles på Stord. Boligmodulen skal bygges hos Apply Leirvik på Stord og i Sverige mens plattformdekket skal sammenstilles på Kværner Stord. Kontrakten inkluderer også en opsjon for offshore oppkopling og assistanse under uttesting av utstyr- og boligplattformen. Detaljert engineeringarbeid vil starte umiddelbart. Utstyr- og boligplattformen skal ferdigstilles i første kvartal 2019

– Det har vært stor interesse i markedet for denne kontrakten. Kværner og KBR har vunnet frem i tøff internasjonal konkurranse, sier Statoil i en pressemelding. – Så langt har norsk leverandørindustri vunnet hovedkontraktene på Johan Sverdrup-prosjektet. Det er godt å se at Statoil og leverandørene sammen er i ferd med å knekke kostnadskurvene for å sikre konkurransekraft i en tøff tid for hele industrien, sier Øvrum.

Konsernsjef Jan Arve Haugan i Kværner sier i en pressemelding at avtalen viser at Kværner har etablert et nytt konkurransedyktig kostnadsnivå for bygging av plattformer og at kontrakten styrker selskapets posisjon når det gjelder å vinne andre prosjekter.
Tidligere i år varslet selskapet at 250-500 stillinger kan bli kuttet innen utgangen av året. Denne kontrakten endrer ikke planene om kapasitetsreduksjon men omfanget av antall stillinger som vil kuttes er for tidlig å si noe om, sier Haugan.

Det er en gledens dag for norsk leverandørindustri og spesielt for hele Sunnhordland og Hordalands regionen, sier Ove lunde daglig leder i HOG Energi.

Næringen går gjennom smertefulle kostnads- og kapasitetstilpasninger, det er gledelig at norske og særlig lokale leverandører vinner i sterk internasjonal konkurranse. At leverandører som Kvaerner og Apply leverer rett kvalitet til rett tid har det aldri vært tvil om, at de nå i tillegg styrker sin posisjon gjennom å etablere en konkurransedyktig kostnadsstruktur viser at miljøet har tatt de riktige grepene i denne fasen næringen er inn i, avslutter Lunde.