"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 
Bilde: Statoil
Bilde: Statoil

Johan Sverdrup PUD

Konserndirektør for norsk sokkel i Statoil, Arne Sigve Nylund flagget optimisme da han fikk ordet under årets Solamøte i regi av NHO Rogaland i ettermiddag.


Det var mest vyer og framtidstro Nylund hadde å by på, men fant plass til en konkret opplysning som er egnet til å sende munnviker oppover i en hardt prøvet leverandørindustri: Plan for utbygging og drift av Johan Sverdrup leveres 13. februar. Fredag 13. februar…

– Fase 1 betyr investeringer på mellom NOK 100 og 120 milliarder. Det betyr at feltet vil generere investeringer på NOK 20-30 milliarder hvert år helt fram til produksjonsstarten i 2019.

Les også: Nærmer seg PUD for Johan Sverdrup


– husk nå på hvor dere bruker dem!
Dette falt i god jord, og som den gode jærbu, og dermed jordekspert han er, han er, fant IKM-sjef Ståle Kyllingstad det betimelig å opplyse om hvor den beste jorden er:

– Det er fint at dere (Statoil, red.) skal bruke mye penger, men husk nå på hvor dere bruker dem! Kyllingstad minnet om at Statoil hadde vært i en lignende situasjon for få år siden, men valgte da å sende de største kontraktene til Sør Korea.

– Jeg satser på at dere har skjerpet dere, og deler kontraktene ut til riktig plass denne gang, slo den frittalende industrigründeren fast.


Kilde: Petro.no