"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 

Hordaland- viktigste ilandføringsregionen i landet

Med ilandføring av Johan Sverdrup- oljen til Mongstad og olje til Stureterminalen fra Edvard Grieg-feltet blir Hordaland den viktigste ilandføringsregionen i landet.

-Dette gir regionen er svært viktig strategisk posisjon i mange tiår framover, sier daglig leder Ove Lunde i HOG Energi. -Vi har fulgt tett utviklingen av ilandføringssaken i flere år, og gleder oss på vegne av Hordaland over de vedtakene som nå er gjort, fortsetter Lunde. Vi er nå kommet i en situasjon i vår region der det blir ilandføring over flere tiår på to steder- på Stura og på Mongstad. For bare et par år siden var det en overhengende fare for at Statoil skulle bestemme seg for å legge ned ilandføringsaktivitetene knytte til Stureterminalen. Slik sette er det mange viktige arbeidsplasser som er sikret. Ved siden av dette bør det være mulig å finne grunnlag for ny regional verdiskaping gjennom de vedtakene om ilandføring som nå er gjort. Dette er noe vil ønsker å drøfte nærmere med fylkeskommunale og regionale myndigheter, understreker Ove Lunde.