"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 

Wintershall ny medlem i HOG Energi

Vi ønsker Wintershall velkommen til Bergen og som medlemmer i HOG Energi.

Som følge av avtalen inngått mellom Statoil og Wintershall i oktober 2012 som omfattet flere felt, herunder overtakelse av Bragefeltet, har det tyske selskapet åpne nytt kontor i Bergen.

Bragefeltet er utbygd med en integrert bolig-, prosesserings- og boreinstallasjon, og med omkring 150 ansatte til havs og på land og produserer per i dag ca. 12 000 fat per dag.

Wintershall satser sterkt i Norge og vil innen utgangen av 2015 ha investert rundt 15-16 milliarder kroner på leting og feltutbygging på norsk og britisk sokkel, hvorav den desidert største andelen blir i Norge. Selskapet har allerede i overkant av 40 lisenser i NCS, hvorav cirka halvparten er egenopererte.

HOG Energi er svært glad for at Wintershall er kommet til Bergen, sier prosjektleder i HOG Energi Nelson Rojas. I tillegg til å ha overtatt Statoilansatte knyttet til driften av Bragefeltet har også Wintershall hatt en omfattende rekrutteringskampanje hvor blant annet 1.800 søkere meldte sin interesse for de 90 stillinger som skulle fylles ut, sier Rojas. Denne interessen befester Bergen sin posisjon som leverandør av kompetanse til denne industrien. Wintershall er et selskap med ambisiøse planer for norsksokkel og vi gleder oss for at deler av deres kompetansemiljø vil videreutvikles med lokalitet i Bergen, avslutter Rojas.