"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 

BKK vil bygge en energigigant

Det ble i går ettermiddag undertegnet en intensjonsavtale hvor Statkraft selger seg ut av BKK og gjør det til et rent Vestlandsselskap. Uten Statkraft tungt inne på eiersiden ligger forholdene til rette for at BKK kan vokse betydelige på Vestlandet, sier BKK til BT.

- Målet vårt har lenge vært å slå sammen de syv kraftselskapene i Vestlandsalliansen. Og vi er nok ett skritt nærmere målet nå, sier konsernsjef Atle Neteland i BKK til BT.
I går undertegnet Statkraft en intensjonsavtale om å selge sine 49,9 prosent i BKK til Sunnhordland kraftlag (SKL) og Sognekraft. Disse to kjøperne er med i Vestlandsalliansen og kan i neste omgang bli en del av det fremtidige gigantselskapet som BKK ønsker å få fusjonert sammen. De øvrige i denne alliansen er Tafjord kraft, Sogn og Fjordane Energi, Sunnfjord Energi og Haugaland Kraft, som også er den største eieren i SKL
Nå tilrettelegges det for at BKK kan vokse betydelige uten Statkraft på eiersiden sier Steinar Bysveen, styreleder i BKK til BT.