"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

   
c

Visjon
"Hordaland skal være en ledende energiregion"


c

Hovedmål
HOG Energi skal sammen med andre bidra til økt verdiskaping, teknologi- og kompetanseutvikling til beste for regionen innen energiområdet


c

Virksomhet
HOG Energi fremmer viktige strategiske energisaker med potensial for næringsutvikling i regionen gjennom alliansebygging og prosjektutvikling i samspill med myndigheter, industri og FoU.

Les mer >


c

Verdier
HOG Energi skal skape nytte gjennom å være:
– Fremsynt
– Strategisk
– Handlekraftig


Flere nyheter >>  



Denne siden er dessverre stengt.
Besøk oss på www.hogenergi.org
05.03.2018:  HOG Energi har fått ny nettside.
Den er tilgjengelig på www.hogenergi.org

Les mer >


Nytt biogassanlegg på Stord fullfinansiert
14.02.2018:  Styret i Enova har vedtatt å bevilge ca 38 millioner i direkte støtte til byggingen av det planlagte biogassanlegget på Stord.
Les mer >



Kværner og Aker tildelt Johan Castberg kontakter
13.02.2018:  Kværner og Aker Solutions tildelt Johan Castberg kontrakter for en verdi av 3,8 mrd. Kontraktene sikrer drøyt 2.000 arbeidsplasser i leverandørindustrien.
Les mer >


Hordaland blir knutepunkt for en framtidig CO2-kjede
10.11.2017:  Kollsnes og Hordaland blir en sentral del av en fremtidig CO2-kjede.
Les mer >


CO2-lager gir fremtidsmuligheter
30.06.2017:  Statoil er i dag blitt tildelt kontrakt for konseptstudier og forprosjektering av CO2-lager på norsk sokkel. Et CO2-lager med tilhørende CO2-mottak på land i Hordaland åpner opp for er rekke industrielle muligheter for Hordaland, sier Ove Lunde
Les mer >


Kompetansen ligger hos petroleumsnæringen
21.06.2017:  Kompetansen fra 50 års petroleumsvirksomhet er en av våre viktigste nøkler til omstilling, verdiskaping og et fortsatt høyt velferdsnivå i Norge. Skriver Kurt Andreassen og Ove lunde i et innlegg i BA i dag.
Les mer >


Fagutdanning er viktig for framtidens kompetanse

Framtidig rekruttering av fagpersonell til petroleumsnæringen var tema for en samtale mellom olje- og energiminister Terje Søviknes, Gustav Bahus og Jørgen Eriksen fra Fagskolen i Hordaland og Ove Lunde fra HOG Energi.


Les mer >
  Stord og Sunnhordland i verdenstoppen

Kværner Stord får avtale verdt fem milliarder med Statoil. Tildelingen av denne kontrakten til Sunnhordlandsmiljøet stadfester deres posisjon som konkurransedyktig og verdensledende leverandør, mener HOG Energi.
Les mer >
 


Dialogmøter med olje- og energiminister Terje Søviknes

Med HOG Energi som vert gjennomførte tirsdag olje- og energiminister Terje Søviknes dialogmøter med petroleumsnæringen i Bergen og på Sotra, og med sentrale politikere i kommunene og Hordaland fylkeskommune.
Les mer >
  NPF inviterer til politisk debattmøte

NPF Bergen inviterer til kveldsmøte torsdag 31. august kl 19 der de største partiene i Hordaland stiller til debatt med fokus på fremtiden til olje- og gassindustrien i forbindelse med høstens valg. Ove Lunde fra HOG Energi er moderator for debatten.
Les mer >
 


Et godt valg for næringen og Vestlandet

Næringen står ovenfor betydelige utfordringer, en statsråd som har kjenskap til utfordringene i Hordaland og Vestlandet vil være en styrke i arbeidet med å løse disse, mener Daglig leder i HOG Energi Ove Lunde.
Les mer >
  Nå skal kloakk bli til miljøvennlig drivstoff


En viktig milepæl er nådd. Dette prosjektet er et konkret eksempel på grønt skifte i praksis i vår region, sier Ove Lunde i HOG Energi, om Bergen kommune sitt biogassanlegg som åpnet mandag 21. oktober. Bilde: Bergen kommune
Les mer >
 


Ingen nye forskningssentre til Hordaland



Les mer >
  Nye fem millionar til omstilling i oljenæringa

– Situasjonen for næringslivet vårt er framleis svært krevjande, seier fylkesordførar Anne Gine Hestetun etter at fylkesutvalet i dag har vedteke å løyve inntil fem millionar kroner til vidare omstilling innan oljenæringa.
Les mer >
 


Olje- og energiministeren besøkte HOG Energi

HOG Energi har i alle år hatt en tett dialog med den politiske ledelsen i olje- og energidepartementet, og denne tradisjonen ble fulgt opp i går med et svært nyttigog vellykket møte med olje- og energiminister Tord Lien.
Les mer >
  Storsatsning på Ågotnes


En lokal investorgruppe starter nytt selskap på Ågotnes, Sotra. Det nye selskapet heter Fabtech AS og er i drift fra oktober.
Les mer >
 


Utfordrer lokalpolitikere til å samle seg

Vi utfordrer politikerne til å ta initiativ til å planlegge hva Hordaland skal leve av i fremtiden, forteller styreleder og daglig leder i HOG Energi i BA i dag.
Les mer >
  HOG Energi møtte statsråd Søviknes

HOG Energi var første næringsorganisasjon som fikk gleden av å hilse på den nye ministeren.
Les mer >
 


CCB og Risavika i spennende regionalt havnsamarbeid


CCB og Risavika etablerer felles terminalselskapet Westport. Ambisjonen er å levere den foretrukne havneterminalløsningen på Vestlandskysten.
Les mer >
  HOG Energi holdt foredrag i Brussel


HOG Energi har vært i Regionskomiteen i Brussel og hold foredrag om erfaringene fra biogasshybridbussprosjektet. Fokus for presentasjonen var innkjøpsprosesser for ny teknologi innkjøp. Les var magasinet Euractiv skriver om dette.
Les mer >
 


Nordhordland med viktige budskap til OED og NHD

Mandag var ordførartrioen Astrid Aarhus Byrknes (Lindås), Per Lerøy (Austrheim) og Jon Askeland (Radøy) i Oslo for ei rekkje viktige møter. Med på laget var også Ove Lunde i HOG Energi.
Les mer >
  FMC Subsea får tildelt milliardkontrakt på Sverdrup

Selskapet har fått EPC-kontrakt for undervannsutstyr verdt 1,3 milliarder kroner.

Les mer >
 


Odfjell Drilling sikret viktig Sverdrup kontrakt


Odfjell Drilling sikret seg kontrakter til en samlet verdi av over 4,35 milliarder kroner for boring av brønner på Johan Sverdrup-feltet.
Les mer >
  Sverdrup kontrakt til Kvaerner

Statoil tildeler Kværner Sverdrup-kontakt verdt 6,7 milliarder.

Les mer >
 


Situasjonen er mer alvorlig enn ventet


En undersøkelse som HOG Energi har utført etter oppdrag fra Hordaland fylkeskommune viser at situasjonen for leverandørbedriftene i petroleumsnæringen i Hordaland er verre enn forventet.
Les mer >
  Satser strategisk med etableringen av Sotra Industrial


Verkstedbedriftene på Sotra forener krefter i felles satsing. HOG Energi roser samarbeidet.

Les mer >
 


Et av de største industriprosjektene noensinne


Statoil og partnerne leverer i dag plan for utbygging og drift (PUD) av Johan Sverdrup feltets første fase til Olje- og energiminister Tord Lien.
Les mer >
  NorSea Group blir en viktig del av Forsvarets logistikk


NorSea Group og Wilh. Wilhelmsen har inngått en historisk beredskapskontrakt med Forsvaret Opplyser CCB i en pressemelding.
Les mer >
 


Coast Center Base AS kjøper Mongstadbase AS


CCB og Mongstadbase har inngått en intensjonsavtale som er basert på at man i løpet av våren 2015 skal sluttføre forhandlingene om en transaksjon der CCB erverver 100% av aksjene i Mongstadbase AS.

Les mer >
  Bli med til OTC Houston 2015


Bli med Bergensdelegasjonen til verdens største olje- og gassmesse!
Les mer >
 


Johan Sverdrup PUD kommer fredag den 13.


Plan for utbygging og drift av gigantfeltet Johan Sverdrup i Nordsjøen blir lagt fram fredag 13. februar.
Les mer >
  Statoil tildeler basekontrakter for fem milliarder


Kontraktene går til NorSea Group, Saga Fjordbase og Asco Norge. Tildelingene omfatter terminaltjenester, lagertjenester og lagring og håndtering av rør.
Les mer >
 


Testsenteret sine bevilgninger reduseres


Bevilgningene til teknologisenteret for CO2-fangst på Mongstad reduseres fra 65 til 25 millioner etter statsbudsjett forhandlingene. Reduksjonen vil føre til nedbygging av viktig teknologisk kompetanse, mener HOG Energi.
Les mer >
  Superbussen er her!


Viktig milepæl for biogasshybridbuss prosjektet. Norges første superbuss er ankommet.
Les mer >
 


Her er Bergens nye superbuss!


Fredag ankommer den første biogasshybrid-bussen Bergen. Den neste bussen er forventet om et par uker. Kilde: BA

Les mer >
  65 millioner ekstra til TCM på Mongstad

Regjeringen går i sitt budsjettforslag inn for å øke bevilgningene til testsenteret for CO2 på Mongstad med 65 millioner kroner.
Les mer >
 


CCB reduserer bemanningen


30. mai 2015 flytter Statoil forsyningsaktivitet for plattformene Troll A, Huldra, Valemon fra Ågotnes til Mongstadbase. Samme frist gjelder for Kvitebjørn og Veslefrikk, som per i dag har forsyning både fra Ågotnes og Fjord Base i Florø.
Les mer >
  Bergen får 24 meter lange busser


I løpet av høsten skal to slike 24 meter lange toleddede biogass-elektriske hybridbusser settes i drift i Bergen sentrum. Les hva Teknisk ukeblad skriver om SKYSS og HOG Energi sitt prosjekt.





Les mer >
 


11 nye gassbusser på Bergensveiene

Bergenserne kunne i dag se 11 nye gassbusser på veiene.
Bussene er utstyrt med det aller siste teknologi og viktigst av alt fyller kravene til den aller høyeste utslippstandarden i EU, såkalt Euro 6.
Les mer >
  Kundearrangement på Statsraad Lehmkuhl under ONS14


I samarbeid med Business Region Bergen og Bergen Næringsråd gjentar vi suksessen og inviterer til nettverksbygging for deg og dine kunder under ONS i Stavanger på Statsraad Lehmkuhl 26. august 2014, kl 19:00.Les mer >
 


Nå gir Bergen full gass!


Slik omtaler EU-programmet INTERREGG Hordaland fylkeskommune,Bergen kommune, SKYSS og HOG Energi sin satsing på biogass i busser.

Les mer >
  Viktig kontrakt til CCB


I et riggvedlikeholdsmarked med stor konkurransepress fra utlandet er det flott å se at CCB viser styrke og vinner enda en viktig kontrakt, sier Nelson Rojas i HOG Energi.
Les mer >
 


Biogas Hybrid Bus Conference now open for registration!


SKYSS and HOG Energi are pleased to invite you to the conference of EU project Baltic Biogas Bus, Monday 17th of March 2014 in Bergen. Please register HERE NOW!
Les mer >
  Meld deg på OTC Houston NÅ!


Delegasjonsreisen til Houston har vokst fra å bestå av et fåtall bedrifter og offentlige aktører, til 2013-delegasjonen med bortimot 80 deltakere. Vi håper å slå deltakerrekorden igjen i 2014! bli med til. OTC 3.-9 mai!
Les mer >
 


Konferanse om biogass i busser 17. mars


Skyss og HOG Energi har gleden av å invitere til konferanse i EU-prosjektet Baltic Biogas Bus. HOLD AV MANDAG 17. MARS 2014!
Les mer >
  Prøver ut superbusser i Bergen


To av disse bussene skal rulle på veiene i Bergen til neste år. Bak initiativet står Hordaland fylkeskommune, SKYSS, EU, Transnova og HOG Energi. TIDE og HiB er også med som deltakere i prosjektet.
Les mer >
 


Hordaland - viktigste ilandføringsregionen i landet


Med ilandføring av Johan Sverdrup- oljen til Mongstad og olje til Stureterminalen fra Edvard Grieg-feltet blir Hordaland den viktigste ilandføringsregionen i landet.
Les mer >
  Norsk oljeproduksjon er på vei opp igjen


Norsk oljeproduksjon er på vei opp igjen for første gang siden 2000, skriver Adresseavisen i dag.
Les mer >
 


Aasta Hansteen skal sammenstilles på Stord


Kværner Stord har fått oppdraget om å sammenstille det som blir den første plattformen med spar-konseptet på Norsk sokkel. Photo: Statoil
Les mer >
  Julehilsen fra oss i HOG Energi

Vi ønsker alle HOG Energi sine medlemmer og samarbeidspartnere en god jul og et godt nytt år.

Vi ser frem til videre samarbeid om viktige strategiske saker også i 2014!

Hilsen
HOG Energi
Les mer >
 


Dette mener HOG om den nye regjeringsplattformen


Vi har følgende kommentarer å gi til den påtroppende regjeringens plattform innen energiområdet.
Les mer >
  Wintershall ny medlem i HOG Energi


Vi ønsker Wintershall velkommen til Bergen og som medlemmer i HOG Energi.
Les mer >
 


Ny rapport om norske offshoreverfts konkurranseevne


Konkraft sin siste rapport peker på en rekke tiltak som kan styrke norske offshoreverfts konkurranseevne.
Les mer >
  Må satse sterkere på videreutvikling av TCM


Nøkkelen til realiserbare CCS-fullskalaprosjekter ligger hos en mer åpen TCM med bredere deltakelse fra forskning og industri, sier daglig leder Ove Lunde i HOG Energi.
Les mer >
 


Dette mener HOG om den nye regjeringsplatformen

HOG energi er det øverste interesseorganisasjonen for energinæringen i Hordaland. Medlemmene våre kommer både fra de aktuelle petroleumskommunene i fylket, og fra de viktigste næringsaktørene.Vi har følgende kommentarer å gi til den påtroppende regjeringe
Les mer >
  Selger for 15,7 milliarder


Statoil frigjør kapital ved nedsalg på norske og britiske felter.
Les mer >
 


Elektrifiserer Martin Linge med kraft fra Hordaland


Martin Linge feltet vil få hele sitt energibehov dekket med kraft fra land. Anlegget skal være lokalisert vest for Kollsnes i Hordaland og bygges av Siemens.


Les mer >
  Ny styreleder i HOG Energi

Ivan O. Moldskred valgt til ny styreleder i HOG Energi. Foto: Vest nytt
Les mer >
 


Mer olje i Johan Sverdrup

Statoil og partnerne har funnet olje i nabolisensen til elefantfunnet Johan Sverdrup i Nordsjøen. Brønnen bekrefter at feltet strekker seg inn i enda en utvinningstillatelse.
Les mer >
  Nytt funn gir forlenget liv til Gullfaks

Statoil har sammen med partner Petoro påvist betydelige tilleggsressurser i Shetland-gruppen/Lista-formasjonen i Gullfaks-lisensen. Photo: Øyvind Hagen. Statoil
Les mer >
 


Lundin med nytt funn nær Edvard Grieg

Lundin melder om et potensielt betydelig oljefunn i Luno II- prospektet i en pressemelding mandag.

Les mer >
  En unik sjanse for Bergen

Nylig offentliggjorde forskningsrådet utlysningen om senteret for økt utvinning. Universitetet i Bergen (UIB) har med sin kompetanse en unik sjanse i konkurransen om senteret.


Les mer >
 


Velkommen til Den Norske Gasskonferansen!

Ikke gå glipp av "Den Norske Gasskonferansen" 10. – 11. april 2013 i Bergen
Les mer >
  Bli med til OTC i Houston 4. til 10. mai 2013


Business Region Bergen, HOG Energi, NCE Subsea og Bergen Næringsråd har igjen gleden av å invitere til felles delegasjonsreise til Offshore Technology Conference (OTC) i Houston.
Les mer >
 


Bli med på innovasjonskonferansen GROW 2013 - 21 mars


Bli med på Norges mest spennende innovasjonskonferanse i Grieghallen!
Les mer >
  BKK vil bygge en energigigant

Statkraft selger seg ut av BKK. Verdier på drøyt 10 milliarder kroner vil skifte eier.

Les mer >
 


Oppfordrer oljeselskap til å flytte fra Stavanger

Stavanger har forsømt sine plikter og har ikke bygget ut den nødvendige infrastrukturen. Nå må oljebyen være sjenerøs og dele på arbeidsoppgavene, forteller den profilerte oljeanalytikeren Jarand Rystad til Stavanger Aftenblad.

Foto:Gunnar Bløndal
Les mer >
  Høyt aktivitetsnivå i leverandørindustrien fremover

Olje- og energidepartementet har i dag fått overlevert en rapport som har kartlagt kapasitet i den petroleumsrettede leverandørindustrien i Norge.
Les mer >
 


Operatørenes lete- og utbyggingsplaner

www.offshore.no har utarbeidet en god oversikt over operatørenes lete- og utbyggingsplaner i en artikkel publisert i dag. Les artikkelen her!

Les mer >
  Velkommen til Vekstlandet!

Vekstlandet er et felles løft fra kommuner og næringsliv i Bergensregionen.Første del av satsingen er å gjennomføre Norges største rekrutteringskampanje – noensinne.
Les mer >
 


Besøksrekord for OTD2012

Med 22 462 besøkende i Vestlandshallen i Bergen, ble det besøksrekord for Norges største årlige oljemesse, OTD.

Les mer >
  Samlet universitetsmiljø søker om å få nytt senter

Under ledelse av matematisk naturvitenskapelig fakultet kommer universitets- og forskningsmiljøet i Bergen til å samle seg om en felles søknad som de håper skal gi et nytt nasjonalt senter for økt utvinning til Bergen.
Les mer >
 


Wintershall blir operatør på Brage

Det tyske energiselskapet Wintershall er enig med Statoil om å overta operatøransvaret for Bragefeltet i Nordsjøen.
Les mer >
  Anbefaler ilandføring til Sture terminalen i Øygarden

Gassco anbefaler at olje fra feltene Edvard Grieg og Ivar Aasen ilandføres til oljeterminalen på Sture i Hordaland.

Les mer >
 


Konsesjon til kraftledningen Kollsnes – Mongstad


Olje- og energidepartementet har i dag gitt BKK Nett AS konsesjon til en ny 300/420 kilovolt (kV) kraftledning fra Kollsnes i Øygarden kommune via Radøy og Austrheim kommuner til Mongstad i Lindås kommune i Hordaland.
Les mer >
  Bergensregionen sterkt representert i Brasil

Årets delegasjon til Rio Oil & Gas 2012 ledet av fylkesordfører Tom-Christer Nilsen.
Målet for delegasjonsreisen er å vise de mulighetene som finnes for regionens leverandører av teknologi og tjenester i et Brasil hvor selskaper fra regionens allerede
Les mer >
 


Hordaland godt rustet til å møte petroleumsframtiden

Bergen og Hordalandsregionen har gode forutsetninger til å møte framtidens utfordringer og ikke minst muligheter innen petroleumsnæringen. Dette er hovedkonklusjonen i en rapport som HOG Energi nylig har utarbeidet. Bilde: Lundin Petroleum.
Les mer >
  Final Event in the Baltic Biogas Bus EU-Project, 22 May


Hog Energi has the great pleasure on behalf of the Baltic Biogas Bus project, to wish authorities from government, business representatives, project partners and conference participants a warm welcome to the beautiful city of Bergen.
Les mer >
 


Bergens Regionen inviterer til seminar om IOR i Houston

The Future of Solutions:
Technologies for Increased Oil Recovery (IOR)

When: Monday 30th April, 08:00 – 10:30 AM
Where: Monarch Room (24th floor), The Westin Galleria Houston,
5060 West Alabama, Houston, Texas 77056

Les mer >
  Technology Night Live - Norwegian Networking Reception

Innovation Norway and Business Region Bergen invites you to attend Technology Night Live 2012!

Location: Ouisie's Table, 3939 San Felipe, Houston, Texas 77027
Time: 01.05.2012, at 17.00-21.00


Les mer >
 


Delegasjonsreise til OTC Houston 28. april - 3. mai

Bli med til verdens største messe innen energi-feltet den første uken i mai!
Les mer >
  Norge trenger Mongstad

Hordaland og Norge trenger Mongstad, sier daglig leder i HOG Energi Ove Lunde,i et debattinnlegg i BT i dag.


Les mer >
 


Sammen for økt utvinning på norsk sokkel

Anbefalinger fra KonKraft til OED innen økt utvinning og kostnadsreduksjon ble i går overlevert til Olje-og energiminister Ola Borten Moe.
Les mer >
  Ny ledelse i Norsk Gassforum

Fylkesordfører Tom Christer Nielsen er valgt til ny styreleder i Norsk Gassforum (NGF), ny daglig leder er Per Kragseth.
Les mer >
 


Siemens satser på Bømlo-miljøet

Siemens satser på Bømlo-miljøet og kjøper opp Expro Holdings som tidligere Matre Instruments er en del av. Siemens blar opp 3,5 milliarder kroner for oppkjøpet.

Les mer >
  Diskuterte kraftledningen Mongstad-Kollsnes med OED

I dag møtte ordførerne fra Radøy, Austerheim, Lindås og Øygarden Statssekretær Eli Blakstad (Sp)for å diskutere den planlagte 420 kV kraftledning mellom Mongstad og Kollsnes. Bilde: BKK
Les mer >
 


Eldfisk II arbeidet på Kværner Stord er i gang

Med byggestart på Eldfisk II-prosjektet for ConocoPhillips er Kværner i gang med enda et stort og viktig prosjekt.
Les mer >
  Edvard Grieg-oljen til Sture i Hordaland

Lundin Petroleum innstiller for ilandføring av Edvard Grieg-oljen (tidligere Luno) på Stureterminalen i Øygarden.
Les mer >
 


Starter kartlegging ved delelinjen med Russland

Statsministeren varsler at regjeringen setter i gang geologisk kartlegging også lengre nord i det tidligere omstridte området i Barentshavet. Foto: regjeringen.no
Les mer >
  Regjeringen tilbyr 60 utvinningstillatelser

Regjeringen har vedtatt å tilby 60 utvinningstillatelser i forbindelse med tildeling i forhåndsdefinerte områder 2011 (TFO 2011). Bilde: Kjetil M. Hovland
Les mer >
 


Sikrer seg årets største riggjobber

Selv om 2012 akkurat har startet er allerede en rekke svært viktige riggjobber ved verftene fordelt skriver offshore.no.

Les mer >
  Statoil med nytt funn i Barentshavet

Statoil har sammen med partnerne Eni Norge AS og Petoro AS gjort et betydelig oljefunn i Havis-prospektet. Prospektet ligger i samme utvinningstillatelse som Skrugard i Barentshavet. Bilde: Aker Barents. Foto: Halstein Sæbø i Dagens Næringsliv
Les mer >
 


Optimisme på Stureterminalen

Alt tyder på at oljen fra de nye store oljefeltene i Nordsjøen blir ført i land til Stureterminalen. Bilde: Stureteminalen - Statoil
Les mer >
  Oceaneering betaler 1,37 mrd for AGR Field Operations

Det Straume-baserte selskapet selges til det børsnoterte amerikanske oljeservice selskapet.
Les mer >
 


Interessert i ny topp jobb?

Senter for Maritim og Offshore Drift og Vedlikehold søker daglig leder!
Les mer >
  Spennende høst med to nye prosjekter

Nye prosjekter innenfor temaene bruk av biogass og fremtidige utviklingstrekk innen petroleumsnæring står på HOG sin agenda denne høsten.
Les mer >
 


Fem leverandører valgt for teknologikvalifisering

Gassnova og Statoil har valgt leverandører av CO2-fangstteknologi som skal delta i et teknologikvalifiseringsprogram for fullskala CO2-fangst på Mongstad (CCM).
Les mer >
  Stramt statsbudsjett med klare prioriteringer

Forslaget til statsbudsjettet for 2012 som er lagt frem er nøktern men har noen klare prioriteringer som vi synes er riktige, sier Nelson Rojas i HOG Energi.
Les mer >
 


Milliardkontrakt til ABB på Troll A

ABB er sikret en ordre med Statoil på 1,6 milliarder kroner for et elektrisk drivsystem for de to nye gasskompressorene på Troll A-plattformen, melder ABB i en pressemelding.
Les mer >
  Giganten Troll styrkes for fremtiden

Statoil og partnerne i Troll-lisensen har besluttet å investere 11 milliarder norske kroner i to nye kompressorer på Troll A-plattformen.
Les mer >
 


Skal bidra til nye smartere løsninger innen D&V;

Interesseorganisasjonen senter for maritim og offshore drift og vedlikehold ble etablert torsdag 22. september. Business Region Bergen sier i en pressemelding at etableringen er første steg på veien for å få på plass et kompetansesenter innen D&V.;
Les mer >
  Bergensbaserte Liquiline åpner kontor i Sverige

Etableringen er et resultat av selskapets sterke vekst i det svenske markedet, og mulighetene selskapet ser i dette markedet fremover, melder Liquiline på sin hjemmeside. Bilde: www.liquiline.no.
Les mer >
 


Statoils siste funn i nordsjøen større en antatt

Statoils storfunn inneholder mye mer enn selskapet først trodde melder selskapet.
Les mer >
  Mobilisering i gang for nytt forskningssenter i Bergen

Fylkesordfører Torill Selsvold Nyborg ønsker å sette seg i spissen for en bred mobilisering som skal arbeide for et nytt forskningsenter for merutvinning på norsk sokkel til Bergen.
Les mer >
 


Sommerhilsen fra HOG Energi

Sommerferien står for døren og hver og en av oss fortjener vel litt avkopling etter et halvår med hektisk aktivitet. I HOG har vi første halvår i 2011 hatt en høy aktivitet med bevisst jobbing etter vedtatte aktivitetsplaner.
Les mer >
  Bergen en sentral petroleumsby i mange tiår framover

Petroleumsmeldingen som i dag er lagt fram av olje og energiministeren viser at det kommer til å være petroleumsaktivitet på norsk sokkel i mange tiår framover, og at Bergen og Hordaland vil spille en sentral rolle i denne næringen.
Les mer >
 


Financial Times med reportasje fra TCM Mongstad

Financial Times har laget en video-reportasje fra sitt besøk på TCM Mongstad.
Les mer >
  Statoil styrker sin posisjon i Bergen

Statoil har signert en intensjonsavtale med Skanska for bygging av det nye kontorbygget på Sandsli i Bergen.
Les mer >
 


Petroleumsmeldingen er klar!

Petroleumsmeldingen er klar og legges frem på fredag.
Les mer >
  Lovende LNG-marked

Markedet for småskala LNG er voksende, var det gjennomgående temaet under konferansen Small Scale LNG 2011.
Les mer >
 


SWAY sitt pilotanlegg på CCB Kollsnes offisiell åpnet

Sway sitt pilotanlengg ble åpnet og døpt fredag 10. juni av nærings- og handelsminister Trond Giske og direktør i Innovasjon Norge og gudmor for SWAY1 Gunn Ovesen.
Les mer >
  Verdens største industrigassleverandør satser i Bergen

Bergen og Ågotnes blir base for Air Liquide Offshore sine aktiviteter i Norge. (Bilde: Coast Center Base (CCB), Pål Bentdal)
Les mer >
 


CCB inviterer til offshore vind seminar 25. mai

CCB Kollsnes inviterer sammen med partnere til seminar og workshop om Offshore vind 25. mai kl. 11.00. (Bilde: Irene Lillehammer, CCB)
Les mer >
  Bergensregionen - “Big in America”

Den største delegasjonen fra vår region til OTC i Houston noensinne, avsluttet sin reise 5. mai. HOG Energi var til stede med både styreleder og prosjektansvarlig.
Les mer >
 


Fyllestasjon for naturgass åpnet på Stord

7.mai ble SKL sin fyllestasjon for naturgass offisielt åpnet på Heiane på Stord. (Bilde: Sunnhordland)
Les mer >
  Planer om nytt senter presentert for næringslivet

Initiativet som ble presentert er planer om etablering av et senter innen drift, vedlikehold og modifikasjoner med base i Bergensregionen.
Les mer >
 


Gasskonferansen i Bergen - still going strong

Den 18.gasskonferanse i Bergen gikk av stabelen 4-5.mai i år. 225 deltakere 13 utstillere tok turen til Grieghallen.

Les mer >
  Bergensregionen med 81 nye gassbusser

Det kommer en fornyelse av bussparken i Bergen. Foreløpig er det avklart at 81 av de nye bussene vil være gassdrevne busser. Gassbussene skal i første omgang gå på naturgass. Biogass vil bli faset inn i disse når biogass er tilgjengelig fra Rådalen i 2014
Les mer >
 


Bergensregionen til verdens største oljemesse

OTC er en av verdens viktigste møteplasser for olje og gass næringen. HOG Energi vil være til stede representert ved styreleder Geir Amland og prosjektleder Nelson Rojas som reiser sammen med Bergensdelegasjonen.
Les mer >
  Energiverket på Mongstad offisielt åpnet

En milepæl i HOG Energis langsiktige arbeid med Mongstad ble nådd i går.
Les mer >
 


Statoil med viktig funn på Skrugard-prospektet

Funnet er et gjennombrudd i dette uutforskede området og en av de viktigste lete-hendelsene på norsk sokkel de siste ti årene, sier Statoil ledelsen.
Les mer >
  Driftsforberedelsene i gang på TCM

Hele driftsorganisasjonen for Teknologisenteret på Mongstad (TCM) er nå rekruttert, og om en knapp måned er alle på plass for starte driftsforberedelser. Byggeprosjektet er nå 70 prosent fullført. (Bilde:TCM)
Les mer >
 


Stor kontrakt til Aker Stord

Etter fjorårets lange rekkje av tapte anbod for Aker Stord, kom i dag tildelinga av ein storkontrakt på Eldfisk-feltet sør i Nordsjøen. Verdien er på 5,5 milliardar kroner, skriver BT.
Les mer >
  Amland gjenvalgt som styreleder i HOG Energi

Geir Amland ble gjenvalgt som styreleder i HOG Energi i representantskapsmøtet som ble avholdt i Bergen i går. Toni Nundal, kommunikasjonsdirektør i BKK ble også valgt inn som ny styremedlem.
Les mer >
 


INTSOK - fast representasjon i Bergen!

Fylkesordfører Torill Selvold Nyborg og byråd Øistein Christoffersen ønsker fortsatt fast INTSOK-representasjon i Bergen. Dette formidler de i følgende brev som er sendt til organisasjonen.
Les mer >
  Kompromisset om Lofoten gir forhåpninger

Selv om vi er skuffet over at regjeringen ikke åpner for konsekvensutredning i Lofoten nå, gir innholdet i kompromisset likevel forhåpninger om framtidig aktivitet i områdene, sier Ove Lunde i HOG Energi.
Les mer >
 


MELD DEG PÅ GROW 16.-17. MARS!

GROW er innovasjons- og entreprenørskaps-konferansen i Bergen. Konferansen er møteplass for næringslivet, gründere, FoU-miljøene og det offentlige.Konferansen holdes på Radisson Blu Hotell Norge i Bergen.
Les mer >
  26 vestlandsordførere krever konsekvensutredning nå!

Oppropet er et direkte resultat av industrimobiliseringen som HOG Energi og Fellesforbundet avdeling 5 nylig arrangerte i Bergen. (Grafikk: NRK)
Les mer >
 


Månelandingen skal skje på Mongstad

Regjeringen holder fast på Mongstad som arena for månelandingen.
Les mer >
  Endring i Olje- og energidepartementet

I dag er stortingsrepresentant Ola Borten Moe utnevnt til statsråd og sjef for Olje- og energidepartementet.Samtidig er Per Rune Henriksen utnevnt som statssekretær for den nye statsråden.


Les mer >
 


Unisont krav fra regionen om konsekvensutredning

Industrimobiliseringen som HOG Energi og Fellesforbundet arrangerte i Bergen i går, viste at det i vår region er et unisont krav om at regjeringen må fatte vedtak om å sette i gang konsekvensutredning for Lofoten og Vesterålen. (Foto: Oljedirektoratet)
Les mer >
  Bli med på Grow i Bergen 16. og 17. mars!

Innovasjons- og entreprenørskapskonferansen Grow 2011 går av stabelen 16. og 17. mars i regi av Business Region Bergen.
Les mer >
 


Invitasjon til industrimobilisering 16. februar

HOG Energi og Fellesforbundet avdeling 5, inviterer med dette til industrimobilisering for petroleumsvirksomheten i Hordaland 16. februar kl. 10.00-13.30. Vi ønsker deg hjertelig velkommen!
(Bilde:Jostein Viestad)
Les mer >
  Offshorefartøy fritas for CO2-avgift på gass


I forbindelse med Revidert Nasjonalbudsjett 2011 vil det bli lagt fram forslag om at offshorefartøy fritas for CO2-avgift på gass. Departementet har i dag innvilget dispensasjon fra avgiftsplikten med virkning fra 1. september 2010.
Les mer >
 


Biogass i bussene i Bergen er en del av løsningen

Biogass som drivstoff i transportsektoren vil gi store klimagevinster. Dette viser en rapport som HOG Energi har utarbeidet i forbindelse med prosjektet ”Biogass som drivstoff for busser”.
Les mer >
  Vil kutte utslipp i verdens havner

Nytt konsept om flytende kraftverk med brenselcelleteknologi kan kutte utslipp fra havner. (Bilde: BT)
Les mer >
 


Tildeler 50 nye utvinningstillatelser

Regjeringen har vedtatt å tilby 50 utvinningstillatelser i forbindelse med tildeling i forhåndsdefinerte områder 2010 (TFO 2010).


Les mer >
  Bli med til OTC i Houston 30. april til 5. mai

Business Region Bergen har igjen gleden av å invitere til felles delegasjonsreise til Offshore Technology Conference (OTC) i Houston. Bli med til verdens største messe innen energi-feltet den første uken i mai!
Les mer >
 


CCB lanserer ny profil

Coast Center Base AS starter 2011 med lansering av ny profil.
Les mer >
  Nær- og fjernvarme i Hordaland


Norsk Energi inviterer til miniseminar om utfordringer og muligheter ved etablering av nær- og fjernvarmeanlegg sett i lys av kommunale Energi- og Klimaplaner, Enovas støtteprogrammer og den nylig publiserte ”varmeenergipakken”.
Les mer >
 


Ber myndighetene om å planlegge for nye 40 år


HOG Energi, Hordaland fylkeskommune, Bergen Kommune og Business Region Bergen har i felleskap utarbeidet en høringsuttalelse i forbindelse med Olje- og energidepartementets arbeid med den nye olje- og gassmeldingen.


Les mer >
  Biogass i busser på klimaagendaen i EU


EU-prosjektet Baltic Biogas Bus inviterte til interessant lokal seminar i Kaunas Litauen 22. september
Les mer >
 


Weylands åpner bioetanol pilotanlegg

Bergensselskapet Weyland starter nå opp pilotanlegg for fremstilling av 2.generasjons bioetanol fra cellulose. Anlegget ble åpnet av statssekretær Per Rune Henriksen i Olje- og energidepartementet under en seremoni på Flesland utenfor Bergen i dag.
Les mer >
  Regionen med innspill til petroleumsmeldingen

Bergensavvisen forteller i dag i sin papirutgave om HOG Energi sine innspill til Olje- og Energidepartementet i forbindelse den nye petroleumsmeldingen.

Les mer >
 


God jul og godt nytt år fra HOG Energi

HOG Energi retter en stor takk til alle våre medlemmer og samarbeidspartnere for godt samarbeid i 2010 og ser frem til videre arbeid med viktige energisaker for regionen i 2011. Vi ønsker alle dere en god jul og godt nytt år! Hilsen HOG Energi
Les mer >
  Mongstadprosjektet presentert for Hordalandsbenken


Forslaget fra HOG Energi om å etablere et kompetanse- og næringsutviklingssenter for CO2 for fangst transport og lagring ble i går presentert for Stortingsrepresentantene i Hordaland i TCM på mandag.
Les mer >
 


Stordkonferansen 15. september

Kursendring i leverandørindustrien er hovedtema for årets Stordkonferanse.
Les mer >
  Sommerhilsen fra HOG Energi


Les mer >
 


Mongstadprosjektene avsluttet


HOG Energi har nå avsluttet arbeidet med Mongstadprosjektene for Hordaland fylkeskommune. Konklusjonene ble presentert for fylkesordførerens styringsgruppe i forrige uke.

Les mer >
  Leverandørnæringen en viktig men sårbar næring

Leverandørnæringen innen petroleumsvirksomheten er en svært viktig næring for Hordaland, men utviklingen i bransjen den siste tiden vider at næringen også er sårbar. Dette kommer fram i en analyse av leverandørklyngen i Hordaland.
Les mer >
 


Etablerer Norges første vindkraftbase

Torsdag 10.juni 2010 besluttet Coast Center Base AS (CCB) og Naturgassparken Vest å etablere CCB KOLLSNES AS. Selskapet blir det første selskapet i Norge som skal spisse logistikkompetanse mot det vekstkraftige vindkraftmarkedet.
Les mer >
  Vil ha Mongstadmøte med olje- og energiministeren

Hordaland fylkeskommune, Lindås og Austrheim kommunar og HOG Energi ynskjer snarast eit møte med olje- og energiministeren.
Les mer >
 


GIEK-rammeavtale på 1 milliarder dollar til Petrobras

Trond Giske markerer signering av GIEK-rammeavtale på 1 milliarder dollar til brasilianske Petrobras


Les mer >
  Geir Amland gjenvalgt som styreleder i HOG Energi

Geir Amland ble gjenvalgt som styreleder på Representantskapsmøtet i HOG Energi 21. April.
Les mer >
 


Representantskapsmøte i HOG Energi 21. April

Det blir årsmøte Representantskapet i HOG Energi onsdag 21. April klokken 13.
Les mer >
  Participate in Bergen region events in Houston!

We are pleased to invite you and your colleagues to a Bergen Region seminar, and Bergen Region cocktail hour May 4th 2010.
Les mer >
 


Ikke gå glipp av høyaktuelle temaer på Gasskonferansen

Det blir bl.annet en rekke foredrag om bruk av biogass i transportsektoren. Dette er et sentral tema i Norge for tiden og ikke minst i Bergen, som skal bygge et biogassanlegg av kloakk i Rådalen, biogassen skal brukes som drivstoff. Hordaland fylkesting h
Les mer >
  CONNECT Norge Olje og Gass Partnerforum 8.juni 2010!

CONNECT inviterer til presentasjon av spennende vekstselskap med innovative løsninger innen olje og gass bransjen. Partnerforum avholdes i Statoils lokaler på Sandsli i Bergen.
Les mer >
 


Samrådsmøte med olje og energiministeren

Olje og energiminister Terje Riis-Johansen arrangerte samrådsmøte med petroleusmnæringen i Bergen 9.mars. Et trettitalls næringslivsledere og representanter for FoU-miljøene i Bergen og Hordaland var invitert til dette samrådsmøtet som er et viktig ledd i
Les mer >
  Biogass som framtidig drivstoff i bussene i Bergen

En ny rapport som HOG Energi har utarbeidet slår fast at satsing på biogass som framtidig drivstoff i bussene i Bergen vil gi betydelig reduserte klimagassutslipp og bidra til reinere luft. Rapporten er overlevert både til Hordaland fylkeskommune og Berge
Les mer >
 


Fylkesrådmannen tilrår videreføring av gassbussprosjekt

Fylkesrådmann Paul M Nilsen i Hordaland går i en innstilling til fylkestinget inn for at gassbussprosjektet i Bergen skal videre føres. I sin innstilling ber rådmannen om at fylkestinget gir rådmannen mandat til å innføre nye gassbusser i bergenstrafikke
Les mer >
  Bli med til OTC i Houston 1. til 6. mai

Business Region Bergen har igjen gleden av å invitere til felles delegasjonsreise til Offshore Technology Conference (OTC). Vær med til verdens største messe innen energi-feltet den første uken i mai. Fremstøtet skjer i tett samarbeid med HOG Energi og NC
Les mer >
 


Fylkeutvalget vil ha flere gassbusser

Fylkesutvalget i Hordaland ønsker å videreføre gassbussene i Bergen, og gjorde i sitt møte 18.februar vedtak om at dette skal skje innenfor en ramme på 75 busser. Dermed tilrår fylkesutvalget 25 flere busser enn det fylkesrådmannen har foreslått.
Les mer >
  Norsk Gassforum med brev til finansministeren

Norsk Gassforum viser til at 32 % av de samlede CO2-utslipp i Norge kommer fra transportsektoren og at det er tyngre kjøretøyer som slipper ut mest CO2. Skal vi redusere disse utslippene bør vi derfor ta i bruk mer klimavennlige drivstoff enn diesel for t
Les mer >
 


Kommersielle muligheter innenfor CO2 håndtering

HOG Energi inviterer til Energi parallellsesjon under GROW10 konferansen 23. mars - temaet er kommersielle muligheter innenfor CO2 håndtering for underleverandører. Bli med og kartlegg mulighetene for din bedrift!
Les mer >
  Teknologiutvikling innenfor CO2 håndtering

HOG Energi sin parallellsesjon under Grow 2010 konferansen ga en god introduksjon til hva ulike miljøer i Hordaland arbeider med innenfor området. De over 30 deltakerne kunne registrere at det er voksende interesse og aktivitet innenfor CO2 håndtering og
Les mer >
 


Velkommen til den 17. Gasskonferansen i Bergen 28. - 29

Siden den første konferansen ble arrangert i 1994, har Gasskonferansen vokst og etablert seg som det årlige møtestedet når det gjelder utnyttelse av gass i Norge. Som deltaker kan du være trygg på at du blir oppdatert på status og fremtidsutsikter når det
Les mer >
  Vellykket seminar 16. desember


Les mer >
 


Statsbudsjettet 2010

Regjeringen har bevilget 1.7 milliarder kroner til TCM for 2010 og 760 mill til videre planlegging av fullskala renseanlegg på Mongstad.
Les mer >
  Nelson Rojas ansatt i HOG Energi

Nelson Rojas(34) er ansatt som prosjektleder i HOG Energi.
Les mer >
 


Oppmuntrende leteresultater fra Statoil

På møtet torsdag i Bergen Næringsråd la letesjef Tom Dreyer i Statoil fram positive resultater fra selskapets leteaktiviteter på sokkelen.
Les mer >
  HOG Energi samordner det videre Mongstadarbeidet


HOG Energi fikk på møtet i fylkesordførerens Mongstadutvalg 7. oktober i oppgave å samordne det videre arbeidet med Mongstadprosjektet.
Les mer >
 


Fem prosjekter i arenaprogrammet

De fem næringsklyngene Arena Norwegian Offshore Wind (NOW), Arena Vindenergi, MediArena, Arena Eyde og Oslo MedTech får status som prosjekter innenfor Arenaprogrammet. To vindkraftprosjekter ble tatt inn i Arena.
Les mer >
  HOGs strategi for 2009-2012

Styremøtet i HOG 30.09.09 har vedtatt ny strategiplan for 2009-2012
Les mer >
 


Vil ha Sunnhordland sterkere med

Bladet Sunnhordland skriver 4.11. 2009 at HOG Energi "meiner Sunnhordland har alle føresetnader for å kunna ta del i framtidig energiutvikling."
Les mer >
  Intervju med Ove Lunde i Offshore.no

Under tittelen Ingen hvileskjær for subseanæringen blir Ove Lunde intervjuet i Offshore.no den 28.09.09
Les mer >
 


Kraftsatsing på vind

Syv energiselskap på Vestlandet stiftet torsdag Vestavind Offshore AS.
Les mer >
  Representantskapsmøte 16. desember 2009

Møte i HOG Energis Representantskap 16. desember klokken 1300 på SAS Radisson Norge i Bergen.
Les mer >
 


Ønsker HOG Energi som en sterk interesseorganisasjon i

HOG Energi har en viktig rolle å spille som interesseorganisasjon for aktørene i energisektoren. Dette var hovedkonklusjonen på strategisamlingen i HOG som ble holdt i Bergen i går.
Les mer >
  Godt år for HOG Energi

2009 har vært et godt for HOG Energi. Les daglig leders julehilsen her
Les mer >
 


Baltic Biogas Bus

Baltic Biogas Bus-prosjektet ble signert av de tolv partnerne på et oppstartseminar i Tartu, Estland, 1.desember 2009. Prosjektet skal gå over tre år og har et totalbudsjett på vel fire millioner EUR.
Les mer >
  5,2 milliarder til CO2 på Mongstad

Regjeringen skal bruke 5,2 milliarder kroner i sin satsing på testsenteret for CO2 på Mongstad.
Les mer >
 


Løfter i lag for Mongstad

Resultatet av del to av Hordaland fylkeskommune og HOG Energis Mongstadprosjekt er nå presentert for styringsgruppen og fylkesordfører Torill Selsvoll Nyborg.
Les mer >
  Testsenteret på Mongstad - artikkel i BT

Stortinget vedtok nylig regjeringens forslag om å bygge et testsenter for rensing av CO2 på Mongstad.
Les mer >
 


Oljeindustriens indrefilet

Nye arbeidsplasser i nord krever snarlig åpning av de mest attraktive områdene, mener oljeindustrien.
Les mer >
  Fase 2 i Mongstadprosjektet i gang

Arbeidsgruppen som har ansvaret for gjennomføringen i fase 2 av Mongstadprosjektet har hatt sitt første møte. Her ble rammene for det videre arbeidet vedtatt.
Les mer >
 


Flertall i energi- og miljøkomiteen for teknologisenter

Det er et klart flertall i Stortingets energi- og miljøkomité for regjeringens forslag om å etablere et testsenter for CO2- rensing på Mongstad.
Les mer >
  EU-midler til biogassbussprosjekt

HOG og Hordaland fylkeskommune/Skyss er tildelt EU midler som partnere i et biogassbussprosjekt. Sammen med partnere fra Østersjølandene har HOG deltatt i utviklingen av et stort gassbussprosjekt.
Les mer >
 


Forstudie om industriell utvikling Kollsnes/Mongstad

HOG har i samarbeid med Hordaland fylkeskommune og Innovasjon Norge fått SINTEF til å gjennomføre en forstudie til hvordan en kan oppnå videre industriell utvikling i petroleumsklyngen Kollsnes/Mongstad.
Les mer >
  Regional satsing på Mongstad

Hordaland fylkeskommune sammen med HOG og representanter for regionale myndigheter og næringsliv besluttet på et møte i dag å videreføre arbeidet med å legge forholdene til rette for utvikling av ny næringsvirksomhet knyttet til myndighetenes storsatsing
Les mer >
 


Storsatsing på CO2-prosjektet på Mongstad

Regjeringen går inn med nesten en milliard friske penger til testsenteret for CO2 på Mongstad. Dette ble klart etter at den nye tiltakspakken ble offentliggjort i dag.
Les mer >
  Nye næringsmuligheter i Bergensregionen

Det bør være gode muligheter for ny næringsutvikling i Bergensregionen med utgangspunkt i næringsklustrene på Mongstad og i Øygarden. Dette slår Sintef fast i en rapport som er laget for HOG og Hordaland fylkeskommune.
Les mer >
 


To nye forskningssentre for fornybar energi til Bergen

Forskningsrådet har i dag besluttet å utpeke to nye Forskningssentre for miljøvennlig energi til Bergen.
Les mer >
  Kan løse forurensingen på Bergen Havn

HOG har nå tatt et initiativ som kan løse forurensingen fra skip på Bergen Havn
Les mer >
 


CO2-finalistene kåret

I dag ble fire finalister kåret i Gassnovas konkurranse om å lage tekniske forstudier for CO2 fangstanlegget som skal bygges på Kårstø. Et Aker-selskap var eneste norske.
Les mer >
  CO2-prosjektet på Mongstad gir store muligheter

CO2-prosjektet på Mongstad gir store muligheter for norske miljøer. I samarbeid med Innovasjon Norge arrangerte HOG 19. juni et seminar i Bergen om CO2- fangst og muligheter for norske leverandører og FoU-miljøer.
Les mer >
 


Gass for alle penga

Finansminister Kristin Halvorsen bør sende en stor takk til de 350 ansatte på Kollsnes-anlegget i Øygarden i Hordaland. Uten dem ville inntektene fra norsk gasseksport blitt halvert.
Les mer >
  Store muligheter på norsk sokkel

StatoilHydro ser store framtidsmuligheter på norsk sokkel. Dette slo konserndirektør Tore Torvund fast i et foredrag i Bergen.
Les mer >
 


c  

 

Kontakt

Fremtidens energi

Daglig leder
Ove Lunde

Nelson
Project Manager

Stein
Rådgiver