"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 
Den avanserte sjettegenerasjonsriggen
Den avanserte sjettegenerasjonsriggen "Aker Barents". Foto: Halstein Sæbø i Dagens Næringsliv

Statoil med nytt funn i Barentshavet

Statoil har sammen med partnerne Eni Norge AS og Petoro AS gjort et betydelig oljefunn i Havis-prospektet. Prospektet ligger i samme utvinningstillatelse som Skrugard i Barentshavet.

Statoil er operatør for utvinningstillatelsen PL532 med en eierandel på 50 prosent. Partnere er Eni Norge AS (30 prosent) og Petoro AS (20 prosent).

Statoil anslår volumene i Havis til å ligge på mellom 200 og 300 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter (o.e.). mens de totale volumanslagene for både Skrugard- og Havis-funnene ligger på ca. 400-600 millioner fat utvinnbare oljeekvivalenter.

Havis er Statoils andre betydelige funn i Barentshavet løpet av de siste månedene. Havis utgjør med både volumer og reservoaregenskaper Skrugards tvilling. Helge Lund forteller i Statoils pressemelding at med dette andre funnet er Statoil med å åpne en ny oljeprovins i nord.Les med om saken!