"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 

Interesseorganisasjonen senter for maritim og offshore drift og vedlikehold er etablert

Bergensregionen har store tunge teknologimiljø innen drift og vedlikehold som kontinuerlig utvikler smarte løsninger for olje- og gassnæringen, maritim næring og offshore vind. Nå er miljøet samlet i en interesseorganisasjon. Målet er å etablere et nytt kompetansesenter innen årsskiftet.


– Interesseorganisasjonen senter for maritim og offshore drift og vedlikehold som ble etablert torsdag 22. september, er første steg på veien for å få på plass et permanent kompetansesenter innen drift og vedlikehold. Dette senteret håper vi er i drift 3. januar 2012. Interesseorganisasjonen som nå er på plass, skal fungere i en interimsfase til det permanente senteret er etablert, sier adm. direktør Asbjørn Algrøy i Business Region Bergen. Etablering av et slikt senter er ett av tiltakene i Strategisk næringsplan for Bergensregionen.

Business Region Bergen er en av initiativtakerne til senteret sammen med partnerskapet NCE Subsea, Maritimt Forum og HOG Energi. Forprosjektet er støttet av Innovasjon Norge og Hordaland fylkeskommune.


Vekstambisjon

– Interesseorganisasjonen som nå er etablert, skal bruke høsten til å tilrettelegge for et permanent senter. De utredningene som partnergruppen har fått gjennomført, viser at det er behov for et slikt senter. Nå er det opp til næringsliv og forsknings- og utviklingsmiljøene å melde sin interesse for det permanente senteret vi ønsker å få på plass i januar, sier Knut Vindenes fra Reinertsen.

Styresammensetning Interesseorganisasjonen senter for maritim og offshore drift og vedlikehold:

Knut Vindenes, Reinertsen AS, leder

Arne B. Riple, Aker Solutions Subsea

Jan Konrad Olseth, Aibel AS

Arvid Nøttvedt, Christian Michelsen Research AS

Halvor Austenå, Høgskolen i Bergen

Geir Arne Rolland, Odfjell Drilling

Stig T. Andersen, Bergen Group

Efraim Kanestrøm, Rolls-Royce Marine

Bård Espelid, DNV

Svenn Erik Edal, Deloitte AS

Arne Rokkan, CGGVeritas /CGGVeritas Eidesvik Shipmanagment

Tore W. Mohn, Aker Solutions ASLes mer om saken i Business Region Bergen sine hjemmesider