"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 

Teknologiutvikling innenfor CO2 håndtering

HOG Energi sin parallellsesjon under Grow 2010 konferansen ga en god introduksjon til hva ulike miljøer i Hordaland arbeider med innenfor området. De over 30 deltakerne kunne registrere at det er voksende interesse og aktivitet innenfor CO2 håndtering og at det er en rekke aktører som ser muligheter på sikt.


De ulike miljøene som var representert med foredragsholdere var blant annet Europeisk CO2 teknologisenter på Mongstad, Unifob CIPR, Idévekst Energi, Prototech, AGR ASA i tillegg til de faglige og forretningsmulighetene som ble det også tjeneste tilbudet fra Innovasjon Norge, Bergen teknologioverføring og Design Region Bergen presentert.

Noe som karakteriserer utviklingen som skjer i vår region er at det er aktivitet både på forsknings og bedriftssiden. Regionens ekspertise innenfor olje og gass er også en plattform som gir fortrinn med tanke på å videreutvikle CO2 håndtering som eget cluster.