"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 
Bilde: Kværner
Bilde: Kværner

Stord og Sunnhordland i verdenstoppen


-Tildelingen av storkontrakten på 5 milliarder kroner til Kværner Stord er et nytt bevis på at industrimiljøet i Sunnhordland har tatt steget opp i verdenstoppen.
Dette sier daglig leder Ove Lunde i HOG Energi i en kommentar til at Statoil har valgt Kværner Stord til å utføre et omfattende oppgraderingsarbeid på Njord-plattformen.

-Jeg våger påstanden om at det er ingen i verden som slår Kværner Stord og sunnhordlandsmiljøet når det gjelder leveranser og gjennomføring av store industriprosjekter som det de nå har fått.

Arbeidet som skal utføres vil sysselsette rundt 3000 personer fram til 2020. Det er svært gledelig ikke bare for Stord kommune, men også for mange små-og mellomstore bedrifter i resten av Sunnhordland.

Vi vet at hele dette miljøet samarbeider svært bra, og det er mye av nøkkelen til den suksessen de nå opplever, sier Lunde. Kompetansen som er utviklet i disse bedriftene i Sunnhordland, og samarbeidet om å anvende denne kompetansen, er på høyeste nivå i verden. Det ble vist gjennom ferdigstillelsen av Edvard Grieg-plattformen, og nå er det oppgraderingen av Njord som skal nyte godt av denne kunnskapen. Sunnhordland som region og Hordaland som fylke er i en unik strategisk posisjon til å kunne konkurrere om nye oppdrag som kommer. Vi må derfor sørge for at industrimiljøet får utvikle seg videre og dermed danne enda sterkere grunnlag for sysselsetting og verdiskaping i årene framover, understreker Ove Lunde.