"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 

FMC Subsea får tildelt milliardkontrakt på Sverdrup

Selskapet har fått EPC-kontrakt for undervannsutstyr verdt 1,3 milliarder kroner.


Statoil har på vegne av Johan Sverdrup-partnerskapet tildelt FMC Kongsberg Subsea AS en EPC-kontrakt for undervannsutstyr til Johan Sverdrup-prosjektet. Kontrakten innebærer etablering av en ny og kostnadseffektiv standard for undervannsutstyr.
Kontrakten omfatter leveranse av 13 ventiltrær og brønnhoder, samt tre undervannsbrønnrammer og kontrollsystemer. I tillegg er det tildelt kontrakter for ettermarkedstjenester og tilleggskomponenter i tilknytning til Johan Sverdrup-feltet. Kontrakten inneholder også opsjoner for å dekke eventuelle fremtidige behov på Johan Sverdrup-feltet, samt på andre feltutbygginger på norsk sokkel.

Leveransen er en viktig brikke for å oppnå øktutvinning og sikre best mulig utvinning av ressursene i feltet.

FMC vinner denne kontrakten i et tøft marked og i hard konkurrase med andre subsea-leverandører.

Olje- og energiminister Tord Lien mener dagens kontraktstildeling viser at norske leverandører er globalt konkurransedyktige.
– Det er positivt at man vil se nærmere på utvikling av en ny standard for undervannsutstyr. Dette vil bidra til mer kostnadseffektive prosesser, også for fremtidige feltutbygginger med undervannsløsninger, sier ministeren i en pressemelding.