"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 

Norges første biogasshybridbus er ankommet

Da er superbussen på plass i Bergen. Nå skal den testes for energieffektivitet og utslipp.

Prosjektet er et samarbeid mellom SKYSS og HOG Energi og finansiert av Hordaland fylkeskommune, Transnova og EU.

Det er en viktig dag for alle som har vært involvert i dette prosjektet, som faktisk startet som konsekvens av en utredning HOG Energi skrev i Baltic Biogass EU-prosjektet som ble avsluttet i 2013. Vi fikk innvilget støtte av EU og Transnova til for å sette vår idé ut i livet og her ser vi resultatet, sier Nelson Rojas i HOG Energi. Samarbeidsmodellen HOG Energi, SKYSS og ikke minst Hordaland fylkeskommune har fått videreutviklet gjennom dette prosjektet er veldig positiv og har all ære for at vi i dag ser resultatet. Å ta imot bussen i dag er et godt eksempel på hvordan en idé kan bli til virkelighet når næring, administrasjon i fylkeskommunen og politikk jobber ut i fra en felles plattform, sier Rojas.

Bussen går nå videre til godkjenning hos vegvesenet så vil testene i samarbeid med Høgskolen i Bergen starte. Vi gleder oss til fortsettelsen, avslutter Rojas.


Se en videosnut av bussen på Bergensk jord hos BA.