"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 
Bilde: Van Hool
Bilde: Van Hool

Konferanse om biogass i busser 17. mars i Bergen

Skyss og HOG Energi har gleden av å invitere til konferanse i EU-prosjektet Baltic Biogas Bus. HOLD AV MANDAG 17. MARS 2014!
Skyss kjøper nå inn to 24 meter lange gasshybridbusser som skal prøves ut i Bergen. Den ene blir finansiert med støtte fra Transnova, og den andre fra Interregprosjektet ”Baltic
Biogas Bus” som Skyss og HOG Energi har deltatt i siden 2009. Vi tar sikte på å vinne erfaring med bussene både når det gjelder forbruk og utslipp. I tillegg vil vi se på hvordan en så lang buss ter seg i trafikkbildet. Om et års tid regner vi med at vi også får kjørt bussene på lokalt produsert biogass fra bergensk kloakkslam.

I forbindelse med prosjektet inviterer vi nå til en konferanse der vi går inn på politikken og tankene bak satsingen på biogass til busser, på valgmulighetene når det gjelder hybridteknologi og biogassproduksjonsteknologi og på selve bussdesignet. Blant annet vil Van Hool presentere sin Exqui.City 24. Vi vil få innslag fra Malmø som også har valgt Exqui.City i sin kollektivstrategi, fra Tide, Transnova og fra Miljødirektoratet.

Konferansen er en dagskonferanse (10.00-16.00) lagt til Radisson Royal Blu på Bryggen i Bergen og er gratis.

Endelig program følger siden.

VELKOMMEN!

Oddmund Sylta
Adm.dir.

Ove Lunde
Daglig leder

Påmelding til nelson@hogenergi.no