"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 
Photo: Statoil
Photo: Statoil

Aasta Hansteen sammenstilles på Stord

Technip Norge AS har gitt Kværner jobben med å reise Aasta Hansteen-plattformen på rett kjøl og klargjøre den 198 meter høye kjempen for gassproduksjon i Norskehavet.

Jobben skal utføres i Digernessundet ved Kværner Stord, og skal skje siste halvår 2015.

- Vi vet i dag ikke omfanget av oppdraget i form av hvor mange av våre som blir sysseslsette, men det er klart vi er nøyde med å få jobben. Vi setter pris på at vår erfaring og gjennomføringsstyrke blir trukken frem, sier kommunikasjonssjef Odd Naustdal ved Kværner Stord i BT.

Verdas største
Stord vant konkurransen med Vats i Rogaland og Sandnessjøen i Nordland om dette oppdraget.

Gassplattforma Aasta Hansteen blir verdens største av den såkalte Spar-typen - en flytende installasjon av et sylindrisk skrog forankret til havbotnen. Plassert på 1300 meters havdyp vest av Bodø blir dette det første i sitt slag på norsk sokkel.

Plattformen bygges ved verftene Hyundai og HHI i Korea og blir skipene på spesialfartøy til Stord sommeren 2015.

Kvinnesaksforkjempar
Statoils Aasta Hansteen-utbygging i Norskehavet er regnet blant de teknologisk mest krevende på norsk kontinentalsokkel noen gang. Det skal investeres totalt nær 60 milliarder kroner i en utbygging Stortinget godkjente i fjor vår.

Prosjektet er oppkalla etter den norske forfatteren, måleren og kvinnesaksforkjemparen Aasta Hansteen (1824-1908).

Kilden: sak i Bergens Tidende 17.01.14