"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 

Spennende høst med to nye prosjekter

HOG Energi gleder seg til en hektisk og spennende høst med blant annet to nye prosjekter.


De to prosjektene vi igangsetter nå er innenfor to ulike bransjer, et innenfor biogass og et som tar for seg petroleumsnæringen i Hordaland, sier prosjektleder Nelson Rojas.

Vil ha mer biogass!
HOG Energi er sterkt engasjert i ulike prosesser som vi ønsker skal lede til innføringen av biogass i transportsektoren. En sektor som står for nærmere 60 % av utslippene til luft i Norge. Biogass er et klimanøytralt, effektiv og ikke minst lett tilgjengelig alternativ som vi ønsker skal tas i bruk i offentlig transport i Hordaland og i Norge. Prosjektet fokuserer på å utvide ressursgrunnlaget for å lage biogass og utpeke tiltak som kan gjøres i regionen for å få til dette, sier Rojas.

Innovasjon og verdiskaping i 40 nye år!
Prosjektet som omhandler petroleumsnæringen, har vi kalt for “Hordalands framtidige rolle som petroleumsregion” sier Rojas. Prosjektet er et strategiprosjekt og skal være vårt svar til utviklingstrendene og utviklingsdrivere vi ser i næringen og de politiske premissene lagt i den nye petroleumsmeldingen. Det er viktig at Hordaland som region så vel de ulike aktørene i bransjen tar strategiske grep som kan sikre langsiktig innovasjon og verdiskaping i næringen i nye 40 år.

Begge prosjektene skal varer ut 2011, avslutter Rojas.