"Hordaland skal være en ledende energiregion i Europa"


 Til Forsiden      Om HOG Energi      Arkiv      Rapporter      Prosjekter      Medlemmer      Aktivitet      Lenker        In English 
Til Forsiden

 

Om HOG Energi

 Sist oppdatert: 26. mai 2016

 

Milepæl for Bergen

Statoil har signert en intensjonsavtale med Skanska for bygging av det nye kontorbygget på Sandsli i Bergen.

Arbeidet med kontorbygget og tilstøtende infrastruktur vil starte i begynnelsen av august og skal stå ferdig i løpet av første halvår 2014.

- Vårt mål er å etablere en felles arbeidsplass hvor vi sikrer optimal kunnskapsdeling og samhandling, slik at kjernevirksomheten er godt rustet for utvikling av Statoil i regionen. Det nye bygget tar inn i seg alle aspekter i våre aktiviteter, og vi gleder oss skikkelig til det står ferdig, sier Jannicke Nilsson, Statoils plassjef i Bergen.

Fra Bergen opereres rundt 60 prosent av Statoils virksomhet på norsk sokkel, samtidig som det foregår en betydelig forskningsvirksomhet.

Et nytt Sandsli

Når prosjektet er ferdig i 2014, vil Sandsliveien framstå ganske annerledes enn i dag. I tillegg til kontorbygget, vil det bygges et nytt felles resepsjonsområde og kantine, ny garasje, nye treningsfasiliteter og et nytt utendørs oppholdsområde. Totalt vil det bygges 55 000 kvadratmeter nytt areal i løpet av de neste tre årene.

- Det nye Statoil bygget i Bergen representerer en milepæl for Bergen og vil gi en ny dimensjon til petroleumsnæringen i Hordaland og ytterliggere befeste Bergens sterke posisjon som olje gass by, sier Ove Lunde, daglig leder i HOG Energi i en kommentar.

Les pressemelding fra Statoil!